• Home >>
  • Blog >>

Koji je najbolji način da se dobije posao u Dubaiju ili negde drugde u Emiratima?

Mnogi se prijavljuju putem sajtova kao što je „Dubizzle“ ali postavlja se pitanje da li je to najbolji način za dobijanje posla u Dubaiju, u Emiratima?

Dubizzle preskočite, prosto predstavlja traćenje Vašeg dragocenog vremena. Umesto toga, probajte sa:

Spremite se na to da ćete biti u konkurenciji ljudi od kojih su skoro svi spremni da rade za nižu platu od Vas.

Dobar pristup je ići direktno na sajtove kompanija koje Vas zanimaju, na primer hoteli Sheraton, Hyatt, Madinah Jumeirah, itd, stalno imaju otvorene pozicije za posao. Slična situacija je i sa firmama u IT i građevinskoj industriji.

Definitivno najbolji način je da se bude skautiran od strane rekrutera ili još bolje od strane osoba iz firme i to sve zahvaljujući tome što baš Vi imate tačno određenu veštinu, skill, koji njima treba. Osim što je najbolji, skauting će Vas staviti i u odličnu pregovaračku poziciju kad budete pregovarali oko plate 🙂

U nekim granama, kao što je građevinska industrija ili IT, takmičićete se sa Indusima, Pakistancima i ostalim ljudima iz indijskog potkontinenta pa će i ponuđena plata samim tim biti niska. Naravno, ovo ne važi ukoliko ste vrhunski stručnjak ili pak konkurišete za poziciju u menadžmentu.

O čemu ne pričati na razgovoru za posao u Dubaiju?

Glavni savet je da nikada ne potencirate, čak u opšte i da ne sominjete kontroverzne teme kao što su Izrael, ISIS, genocidi i ostalo.

Da li da koristim Linkedin?

Probajte Pro verziju bar na mesec dana, konkurišite što više možete dok traje probni period Pro verzije (inače se plaća). Vaš CV će biti u listi featured applicants, što znači da ćete imati veće šanse da budete viđeni.

Ukoliko pak Pro verzija nije za Vas, možete je prekinuti pre isteka probnog perioda.

Savet

Nikada ne odustajte, prijavljujte se na stotine i hiljade oglasa, prijavljujte se sve dok ne dobijete Vaš idealan posao!
Kako do bugarskog državljanstva radi lakšeg dobijanja legalnog posla u EU?

Click Here to Leave a Comment Below